Meerwaerde Makelaars

Klaar voor de zomervakantie?

De vakantie is begonnen in het Midden van het land en de rest volgt de komende weken! Je ziet jezelf al helemaal liggen op het strand aan de Costa of varen met een bootje op het Gardameer. Maar heb jij eigenlijk je autoverzekering gecheckt? En de reisverzekering? Je kunt maar beter goed voorbereid op reis gaan.

Reisverzekering

Heb jij een reisverzekering en weet je wel hoe je verzekerd bent? Straks sta je in Curaçao met een Europadekking. Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. 

Sommige mensen denken ook dat je geen reisverzekering nodig hebt, omdat je een zorgverzekering hebt. Het klopt dat de zorgverzekering je medische kosten vergoedt in het buitenland, maar dat is volgens Nederlandse normen. Een ziekenhuisopname in het buitenland kan veel duurder zijn dan hier en die zal je dan moeten bijbetalen.

Repatriëring is nodig als je een ernstig ongeval krijgt en je niet zelfstandig meer naar huis kunt. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf op voor de kosten en dan kan het wel eens een hele dure vakantie worden.

Autoverzekering

Welke dekkingen heeft je autoverzekering? Voor je het weet sta je met pech tussen de bergen in Frankrijk of Oostenrijk. Weet je dan wie je bellen kan? En wordt er vervangend vervoer geregeld? Als je dus met de auto op vakantie gaat, is het de moeite waard even te checken wie wat voor jou kan doen.

Zorg ook altijd dat je de groene kaart bij de hand hebt. Tegenwoordig wordt het een Internationaal verzekeringsbewijs genoemd en het mag geprint worden op wit papier. Of digitaal, maar in sommige landen is het verplicht om een papieren versie te laten zien.

Checklist

Neem je ID of paspoort en indien nodig je rijbewijs mee;
Vergeet het Verzekeringsbewijs van de auto niet;
Zorg dat je een Vignet hebt als dit nodig is;
Check de coronaregels voor het land van bestemming;
Neem een powerbank mee om je mobiel op te laden.

 

Heb je nog vragen, of wil je weten hoe jij verzekerd bent? Laat het ons gerust weten!

Je mag bellen, mailen of stuur een WhatsAppje naar 06-53180885