Te koop: Eemster 42, 7991 PR Dwingeloo

Prijs op aanvraag
Type object Bedrijfshal
Perceeloppervlakte 10.000 m²
Aanvaarding In overleg

Notitie

Algemeen

Omschrijving:

Een mooi vrij gelegen voormalig melkveebedrijf op ca. 1 ha. evt. met 1 of 2 ha. aanliggende landbouwgrond. Het geheel bestaat uit een vrij grote bedrijfswoning met 7 slaapkamers en een aangebouwde ligboxenstal met daarin een vrijwel nieuwe melkstal (2x10 Fullwood) en 84 g.v.e. boxen, een vrijstaande jongveestal met 64 jongveeboxen in oplopende breedtemaat en de nodige jongveegr... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Bedrijfshal
  Bouwperiode 1974
  Status Beschikbaar
  Aangeboden sinds Donderdag 28 maart 2019
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06594
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 28 maart 2019
Bouw
Type object Bedrijfshal
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1974
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10.000 m²

Omschrijving

Omschrijving:

Een mooi vrij gelegen voormalig melkveebedrijf op ca. 1 ha. evt. met 1 of 2 ha. aanliggende landbouwgrond. Het geheel bestaat uit een vrij grote bedrijfswoning met 7 slaapkamers en een aangebouwde ligboxenstal met daarin een vrijwel nieuwe melkstal (2x10 Fullwood) en 84 g.v.e. boxen, een vrijstaande jongveestal met 64 jongveeboxen in oplopende breedtemaat en de nodige jongveegroepsopfokhokken op stro met daarnaast een vrijstaande kapschuur.
Dit alles met ca. 1.650 m³ aan mestopslag en ca. 1.400 m² aan verharde kuilvoeropslag.

Algemeen:
Het betreft een met alle daarvan benodigde vergunningen en rechten melkveebedrijf met een ruime bedrijfswoning. Voor, naast en achter de woning ligt een deels mooi besloten tuin met buitenterras en vrij uitzicht over de landerijen.

Het geheel ligt op een agrarisch bouwblok van ca. 1 ha., en is ook uitstekend geschikt als jongvee opfokbedrijf. Indien gewenst kan nog ca. 1 á 2 ha. aanliggende landbouwgrond worden bijgekocht.

Het bedrijf ligt in een typisch Drents zandweide- en akkerbouwgebied, bijna aan het einde van de oorspronkelijke verbindingsweg tussen Eemster en de Beilervaart met in de directe omgeving “op de streek” vrijwel uitsluitend agrarische bedrijven. Het betreft meest melkveebedrijven en enige grootschalige akkerbouw en bloembollenbedrijven.

Eemster heeft een hechte dorpsgemeenschap met een b(l)oeiend verenigingsleven en een actieve buurtvereniging. Voor wat betreft de aanvullende voorzieningen als winkels, veearts en landbouw mechanisatiebedrijven e.d. is men aangewezen op de dorpen Beilen of Smilde (6 km.), Dwingeloo (8 km.) en of de grotere centra in Hoogeveen (20 km.) of Assen (23 km.).

De omgeving is toeristisch erg afwisselend met o.a. het Blauwe Meer, het nabij gelegen Brunstingerveld en het Dwingelerveld met bossen, vennen en uitgestrekte heidevelden die nog worden begraasd door een traditionele schaapskudde en het nog grotere Drentsch Friesche Woud tussen Smilde, Diever en Appelscha.

De woning:
De oorspronkelijke woning bij de in 1974 nieuw gebouwde zgn. ruilverkavelings-boerderij is in 2000 verder uitgebouwd met een extra aanbouw op het zuidwesten.
De woning is opgezet in spouwsteen, de kap is pannen gedekt.

Indeling: zijentree met daarnaast een slaapkamer en daarachter van voor- tot achtergevel de forse (ca. 50 m²) uitgebouwde woonkamer met prachtig uitzicht op de aanliggende eigen landerijen en een schuifpui naar het op het zuidwesten van de woning mooi beschut gelegen buitenterras.

Achter de woonkamer ligt een tweede kleinere beneden slaapkamer met aansluitend
tegen de achtergevel de eenvoudig ingerichte woonkeuken.
Vanuit de keuken is de doorloop onder plat dak naar de aangebouwde ligboxenstal.
In dit tussenstuk bevinden zich het toilet, de doucheruimte, de meterkast en enige extra kastruimte. Op de verdiepingsvloer zijn 5 slaapkamers van wisselende grootte afgetimmerd.
De woning is grotendeels voorzien van houten kozijnen met dubbel glas, er is een nieuwe
cv-installatie met HR combiketel geïnstalleerd en een rechtstreekse rioolaansluiting.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal, grotendeels van 1974, meet ca. 22 x 35 meter en is opgezet in vrije overspanning d.m.v. gelijmde houten spanten. De stal is gedekt met asbesthoudende golfplaten en is voorzien van een lichtstraat en een open oversteek nok.
De zijmuren zijn halfsteens en boven een meter muur opengemaakt en voorzien van wind breek gaas evt. af te sluiten d.m.v. een afsluitdoek. In de stal hangen twee lengte-ventilatoren voor een optimale luchtcirculatie in de stal.

Het hekwerk is van 2003 en is tegen de voergang voorzien van een zelfsluitend veiligheidsvoerhek. De 84 zwevende ligboxen zijn voorzien van koe matrassen en hangen in een 3 + 1-rijige opstelling aan weerszijden van de ruim 5 meter brede doorlopende voergang. Tegen de oostzijgevel is een stro hok van 5 x 4,4 meter als afkalfstal annex ziekenboeg ingericht. Tevens staan er 2 dubbelvijzel voerboxen in de stal alsmede een automatische vee borstel en zijn de roosters vernieuwd en opgeruwd.

Voor in de stal is in 2014 een nieuwe, vrij luxe 2 x 10 zij aan zij Fullwood melkstal ingebouwd met koe herkenning en rubber vloeren onder de melkplaatsen en onder de in- en uitloop paden. Naast de melkstal bevindt zich de “machinekamer” met luchtcompressor, vacuümpomp en boiler.

Aan de overzijde van de voergang staat in het tanklokaal de 8.000 liter grote melkkoeltank met de warmtewisselaar, voorkoeler, koelmachine en tweede boiler.
Op het bedrijf is een eigen waterbron als drinkwatervoorziening aanwezig, zowel voor
in de stal als in het voorste gedeelte van de huiskavel die is voorzien van kunststof drinkwaterbakken.

Jongveestal annex garage:
Dwars op de ligboxenstal is in 2004 een vrijwel volledig onder kelderde jongveestal bijgebouwd van ca. 14 x 38 meter. Tegen de voorgevel is een autogarage van 4 x bijna 5 meter ingebouwd met daarnaast een compacte werkplaats en twee separate jong opfokruimtes met 11 eenlingboxjes en gierafvoer naar de hierachter gelegen onder kelderde stal voor het oudere jongvee in dwarsopstelling.
In deze dichte afdeling bevindt zich de voerkeuken, een viertal strohokken en 2 x 9 jongveeboxen met rubbervloer in de box en betonroostervloer tot aan het voerhek.

Achter deze afsluitbare jongveestal is in lengte opstelling de open front jongveestal aangebouwd van 14 x 20 meter met een overstek van 3,65 meter boven de open voergang. In dit stalgedeelte staan 35 jongveeboxen opgesteld in oplopende breedtemaat:
( 10 x 0,8 m., 10 x 0,9 m. en 15 x 1,1 meter).

De jongveestal is opgezet in stalen spanten, deels in spouwmuur, deels afgedicht met damwand. De garage en het voorste deel van de stal is bezolderd en in gebruik als stro-en hooiopslag, het dak is asbestvrij.

Kapschuur:
Naast de ligboxenstal staat nog een oudere houten, uitgebouwde, voormalige kapschuur van 9 x 15 meter. De schuur is traditioneel gebouwd, opgezet in een vierkant houten stiep-verband en is gedekt met asbesthoudende golfplaten. In de schuur is een krachtvoer annex kustmestsilo ingebouwd. Verder is deze onverharde schuur in gebruik voor de opslag van stro en zakgoed en de stalling van landbouw werktuigen.

Mestsilo:
Achter op het erf is in 1990 achter de ligboxenstal, verscholen in de groenstrook, een stalen mestsilo bijgebouwd van 650 m³. Deze is voorzien van een spankap en de benodigde afsluiters en kan vanuit de ligboxenstal vrij eenvoudig worden vol en leeg gepompt.

Erfverharding en kuilvoeropslag:
Het erf is via twee uitwegen goed ontsloten vanaf de openbare weg.
Ook tussen de stallen en de kuilvoer opslagplaatsen is een goede en ruime erfverharding aanwezig die voornamelijk bestaat uit betonklinkers.
Voor de jongveestal ligt een kuilvoerplaat van 8,5 x 65 meter en naast en achter de ligboxenstal twee platen van 10 x 30 m. 7,5 x 40 m. en een sleufsilo met opstaande zandwand van 7 x 40 meter.
Het erf wordt achter de ligboxenstal gecompleteerd door een vaste mestplaat van 5 x 5 meter met beton wanden, 3 krachtvoersilo’s (2 x 8 ton en 1 x 4 ton), en een kunstmestsilo van 10 ton.

Wij wijzen u erop, dat indien een koopovereenkomst tot stand komt, als zekerheid een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10 % van de koopsom gesteld dient te worden, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Tevens stellen wij het zeer op prijs indien u ons na een bezichtiging laat weten of u verder wel of niet geïnteresseerd bent in voormeld object.

Samenvatting:
Adres Eemster 42, 7991 PR te Dwingeloo
Oppervlakte Ca.1 hectare evt. met enige extra hectares aangelegen landbouwgrond
Fosfaatrechten Exclusief fosfaatrechten (niet bij de vraagprijs inbegrepen)
Dieraantallen 2 juli 2015 94 melkkoeien
28 jongvee < 1 jaar
28 jongvee > 1 jaar
Melkfabriek Friesland Campina
Fosfaat referentie 4.559 kg.
Mestopslag De totale mestopslag bedraagt ± 1.650 m³ waaronder 650 m³ in de Harverstore mestsilo en ± 1.000 m³ onder de stal.
Ligboxenstal 84 g.v.e, 2 voerboxen en een afkalf-strohok van 5 x 4,4 meter.
Melksysteem Melksysteem 2 x 10 Fullwood zij aan zij met volledig rubbervloer, voorzien van melkmeting, koe herkenning en krachtvoer-verstrekking.
Jongveestal annex garage 11 eenlingboxjes en 53 jongveeboxjes op roosters alsmede vier groepsstro-hokken en daarvan afgescheiden aan de voorzijde een autogarage en een kleine werkplaats.
Kapschuur/werktuigberging Oudere houten kapschuur, traditionele bouw van 9 x 15 meter
Bestemmingsplan Het object is gelegen in het bestemmingsplan ”Buitengebied” van de gemeente Westerveld.
De bestemming: “Agrarisch -1 artikel 3”. Met functieaanduiding grondgebonden agrarisch bedrijf met een ruim agrarische bouwblok.
Milieuvergunning Het bedrijf is voorzien van een activiteiten besluit landbouw voor de bestaande stallen. 86 melkkoeien en 80 stuks jongvee.

NB-wetvergunning d.d. 16 oktober 2012 voor 138 melkkoeien en 80 stuks jongvee jonger dan 2 jaar overeenkomend met 1.623 kg. NH³.
Omgevingsvisie Drenthe De landerijen liggen in functiegebied “Landbouw” van Omgevingsvisie Drenthe.
De Ecologische Hoofdstructuur De boerderij en de landerijen vallen buiten de EHS.
Stroom aansluiting 3 x 35 Amp.
Begrenzingen plannen Het bedrijf ligt niet in een begrensd natuur- of beheersgebied.
Natura-2000 gebied Het bedrijf ligt op ruime afstand van een Natura-2000 gebied.

Voor een uitgebreide informatiebrochure verwijzen wij u naar onze website www.schelhaas.com.

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij de verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37D op de wet Omzetbelasting (de zogenaamde vestzak-broekzak regeling), hetgeen betekent dat bij de koper de gebruikelijke overdrachtskosten in rekening worden gebracht, waarna het bedrijf in de B.T.W.-regeling zit. In dit geval behoeft geen B.T.W. over de koopsom te worden betaald.

Ligging en Landerijen:

Gemeente Sectie Nummer(s) Oppervlakte
Dwingeloo L 293 Ca. 01.00.00 ha.

Totaal Ca. 01.00.00 ha.

Wij wijzen u erop dat, indien een koopovereenkomst tot stand komt, als zekerheid een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Tevens stellen wij het zeer op prijs indien u ons na een bezichtiging laat weten of u verder wel of niet geïnteresserd bent in voormeld object.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt. Wij doen onze uiterste best een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving te geven van de werkelijkheid. Desondanks kunnen er afwijkingen optreden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Jan Krol van Schelhaas Makelaardij B.V. te Hoogeveen, tel. 0528-264007 of via 06-20133102.

Schelhaas Makelaardij B.V. treedt voor dit object op als verkopende makelaar.
De verkoper is dus degene wiens belangen wij behartigen en voor wie wij een zo goed mogelijk verkoopresultaat willen realiseren. Wanneer u wilt dat uw belangen ook zo goed mogelijk behartigd worden, doet u er goed aan uw eigen NVM-makelaar in de arm te nemen.
Sluiten

Recent bekeken