Meerwaerde Makelaars

Verkocht: Eemdijk 26, 3754 NH Eemdijk

Beschrijving

LANDELIJK WONEN IN DE EEMPOLDER !

TE KOOP; UNIEKE BOUWKAVEL MET WEILAND EN PAARDENBAK.

De veel gestelde vraag aan de makelaar "ik ben op zoek naar een stuk bouwgrond waar ik zelf mijn droomwoning kan realiseren" wordt nu door Meerwaerde ingevuld.

Wij bieden je namelijk op een prachtige locatie in het landelijke maar zeer centraal gelegen Eemdijk op korte afstand van de A-1 en A-28 een bouwkavel aan met veel eigen grond inclusief een riant erf met paardenbak en weiland.

Deze bouwkavel heeft alles in zich om uw woonwensen te kunnen realiseren! Wil jij je eigen droomhuis bouwen in het buitengebied van de Eempolder ? Dan is dit je kans !

Dit unieke stuk bouwgrond is aan de voorzijde gelegen aan een doorgaande weg met 2 kilometer vrij uitzicht over een weilandengebied en een natuurlijke vijver.

Aan de achterzijde is er een uniek uitzicht van 5 kilometer tot aan Eemnes.

Achter de dijk ligt nog een riant stuk eigen grond van 20.000 m2 met een bijgebouw, erf , paardenbak en weiland. De wei wordt gratis onderhouden en dit onderhoud kan gecontinueerd worden.

Het woonperceel wordt begrensd door de dijk (883m2) die je als toekomstige bewoner mag gebruiken en waarvoor een bruikleenovereenkomst met het Waterschap is afgesloten.

Zelf bouwen, waar moet je rekening mee houden ?

Als je deze bouwkavel koopt heb je ook het voordeel van vrije architectuur. Je kiest dus zelf een architect die je huis gaat ontwerpen.
Je hebt hierbij dus alle vrijheid om je eigen woonwensen te realiseren.

Michiel Blokker architecten uit Bunschoten heeft voor deze bouwkavel het kavelpaspoort samengesteld. Hij heeft vele villa’s in de regio en aan de Eemdijk gerealiseerd en is bekend met alle regels van de Gemeente Bunschoten en het Waterschap om het maximale uit uw bouwproject te realiseren. Bij interesse ben je welkom om een vrijblijvend oriënterend gesprek met hem te voeren, over je wensen en de mogelijkheden.

Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste punten hieruit op een rij gezet.

* Het woonperceel bedraagt ca 600 m2 met daarin een bouwvlak van ca 300 m2 voor de woning en aanbouw.

* De woninginhoud mag maximaal 800 m3 zijn.

* De maximale goothoogte is 7 meter.

* De maximale bouwhoogte is 11 meter.

* Een eventueel souterrain telt niet mee voor de maximale inhoud m3 maar hiervoor dient naast de Gemeente ook het Waterschap te worden betrokken die de
aanvraag gaat toetsen.

* Een eventueel te bouwen serre mag maximaal 4 meter diep zijn.

* Het bouwvlak voor bijgebouwen bedraagt 150 m2 en ligt op het erf achter de dijk.

* De totale oppervlakte van de bijgebouwen, zoals schuur of garage mag maximaal 150 m2 zijn. Bestaande schuur moet binnen 3 mnd na afbouw woning gesloopt worden.

* De maximale goothoogte is 3 meter. * De maximale bouwhoogte is 6 meter.

* De aspirant koper dient een "principeplan" in bij de Gemeente Bunschoten voor de realisatie van de woning en bijgebouwen, deze zal dit toetsen aan het bestemmingsplan.

* Bij akkoord kan de aspirant koper het plan nader uitwerken tot een aanvraag omgevingsvergunning. Hierin moeten zowel de bouwvergunningen als ook de sloopvergunningen aangevraagd worden.

* De sloop van de bestaande opstallen dient door de koper zelf te worden uitgevoerd.

Voor een duidelijk overzicht van hetgeen te koop wordt aangeboden verwijzen wij je naar de fotoreportage, de drone video en het kavelpaspoort.

Omgeving

Je woont straks midden in het Buitengebied van de Eempolder.

Deze maakt deel uit van het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland. Eemdijk is een kleine gemeente van 800 inwoners direct aan de Eem. De enige rivier in Nederland met een eigen bron (bij Amersfoort) en monding in Nederland.

De polder is een uitgestrekt oud-Hollands Boerenland met 2000 ha weide en natuurgebied. Hier broeden en overwinteren tientallen soorten weide en trekvogels.
Heerlijk om te wandelen en te fietsen langs de Zuiderzee route en te genieten van de vergezichten die er iedere dag weer anders uit zien.

Het ligt 2 km van het gezellige Spakenburg-Bunschoten met zijn pittoreske haven voor de historische bottervloot. Hier zijn ook volop winkels en het gezellige horecaplein, waar ook elke week de markt staat en natuurlijk de beroemde zomermarkten.

Op 5 minuten afstand ligt Het Eemmeer [ 1 van de Randmeren, met directe toegang tot het Ijsselmeer] met een prachtige jachthaven en alle watersportfaciliteiten en een strandje.
Natuurlijk ook in het dorp de twee stadions van de Ijsselmeervogels en Spakenburg.

De ligging in de Randstad is ook super centraal. Afstand woning is 5 minuten tot aan de snelweg A1 aansluiting A27/A28 . Baarn 10 min ‘tGooi 15min Amersfoort 20 min Utrecht 30 min Amsterdam 30 min
Binnen 15 minuten loopt u in de uitgestrekte Vuursche bossen op de Heuvelrug

Dit soort kavels zijn vele generaties in eigendom van families en komen zelden op de markt. Het biedt een unieke kans voor Landelijk wonen en toch heel centraal.
Uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber, andere hobbies en de thuiswerker.

Kijk voor een impressie naar de video van de omgeving.

Voor al je vragen en toelichting op de mogelijkheden kun je contact opnemen met Meerwaerde makelaars.

Het uitgebreide kavelpaspoort geeft al heel veel informatie over de bouw mogelijkheden inclusief een aantal voorbeeld woningen.

Het kavelpaspoort is terug te vinden onder de brochure map.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 07043
Prijs € 975.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 16 maart 2022
Laatste wijziging Dinsdag 2 mei 2023
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 20.400 m²
Locatie
Ligging Open ligging
Kadastrale gegevens
Bunschoten M 1600 Bunschoten M 1600
Perceeloppervlakte 113 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Zie akte
Bunschoten M 1602 Bunschoten M 1602
Perceeloppervlakte 472 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Zie akte
Bunschoten M 1381 Bunschoten M 1381
Perceeloppervlakte 6.940 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Zie akte
Bunschoten M 144 Bunschoten M 144
Perceeloppervlakte 12.875 m²
Omvang Geheel perceel

Kenmerken door vrienden

 • Zeer centraal gelegen - 5 minuten vanaf snelweg A1 /A27/A28 dichtbij
  1
  Endorser
 • Panoramische uitzichten - Vogelgebied
  1
  Endorser
 • 2 ha Erf Weiland Schuur Paardenbak - Ruimte Vrijheid
  1
  Endorser
 • Landelijk gelegen in Buitengebied Eempolder
  1
  Endorser

Vrienden aan het woord

 • Anecdote Friend Als je het landleven leuk lijkt. Als je lekker wilt tuinieren.Als je van dieren houdt. Als je het leuk vind dat je puppies over de dijk rennen. Als je het leuk vind om zelf je eieren te rapen. Als je het leuk vind om de lammetjes van de buurman gedag te zeggen. Als je het leuk vind om met je honden langs de rivier te lopen. Als je het leuk vind om 100 zwanen bij elkaar te zien overwinteren. Als je het leuk vind om je dochter te zien paardrijden in je eigen bak. Als je het leuk vind dat de zwaluwen iedere jaar terugkomen na een lange vlucht om bij jou in de schuur een nestje te bouwen en de kleintjes horen schreeuwen als mama en papa om de beurt met wat lekkers aankomen vliegen. Als je het leuk vind een rondje te lopen op je eigen weiland. Als je het leuk vind om te genieten van je wijntje en het mooie uitzicht met een prachtige zonsondergang. Als je het leuk vind om te varen op het Eemmeer Randmeren Ijsselmeer. Als je het leuk vind om te fietsen tussen de velden vol met ganzen. Als je de stad te vol en te druk vindt. Als je rustig wilt wonen maar toch binnen 20 minuten in de grote stad wilt zijn. Anoniem
 • Anecdote Friend Als we de snelweg afgaan en de polder binnen rijden over de 5 km Eemdijk, dan voel je iedere keer weer de rust binnenstromen. Het gevoel van de eindeloze weilanden is heel apart en ontspannend. De ligging is zo uniek en dat voel je iedere dag. Als je s'morgens uit bed stapt, de gordijnen open doet en 5 km ver kan kijken tot aan Eemnes met iedere dag een ander plaatje door het weer, voel je je iedere dag bevoorrecht en dat je op een heel speciaal plekje mag wonen. Zittend op je terras met een wijntje genietend van het prachtige uitzicht met een spectaculaire zonsondergang. Beter gaat het niet worden. Waarom gaan we eigenlijk weg. De kinderen zijn het huis uit en we willen nog 1 keer iets ondernemen. We weten wel dat het uitzicht weer net zo mooi moet zijn. Kunnen niet meer zonder. Anoniem
Sluiten

Recent bekeken